InOut. Calendari Solidari 2014

Equipo calendario solidario 2014. Marzo 2013

Març 2013. Part de l’equip del calendari solidari 2014. De esquerra a dreta, a dalt: Toni Vegara, Marta Tutusaus, Paco Elvira, David Suñol, Cesc Camí. A baix: Marta Vall, Lluis Torra, Joan Víctor, Víctor Encinas i Pepe Encinas. Falten Teresa Bordes i Omitsu Issey FOTO ©Pepe_Encinas

Va ser quan vaig participar en el taller sobre fotografia impartit per Paco Elvira el mes de gener de 2012, que vaig conèixer l’InOut, el primer centre d’hostaleria al món on més del 90% dels seus treballadors són discapacitats, fonamentalment, psíquics.

També va ser aleshores quan vaig veure el primer calendari solidari de l’alberg. Poc podia imaginar que un dia hi participaria jo en aquest calendari, tot i que recordo haver-ho “somniat” passant les fulles – de la mateixa manera, per entendre’ns, que podia “somniar” quan era nen que un dia marcaria gols fent de davanter centre del Barça-.

Paco Elvira pintando con flash durante el taller en In Out en enero de 2012. Foto de Nuria Puentes

Paco Elvira durant el taller a l’InOut al gener de 2012. Foto de Núria Puentes

A l’hora de sopar, el primer dia de taller,  en Paco va demanar uns exemplars per que els veiéssim, o estaven per allà a sobre, no ho recordo bé, i ens en va parlar. Ens va explicar una història que més tard tornaria a sentir de boca del foto-periodista Pepe Encinas, l’altre precursor -amb el mateix Paco- del projecte.

La història ens portava dos anys enrere, fins al gener de 2010, quan ambdós fotògrafs, amics íntims des de feia molt temps, compartien taula a l’InOut amb una altra bona amiga: Mª José Pujol, fundadora l’any 1976 d’Icaria Iniciatives Socials, entitat que inclou, a més de l’InOut, un taller d’arts gràfiques, un centre ocupacional i una escola d’educació especial.

Maria José els hi va mostrar unes fotos del centre fetes en diferents èpoques de l’any i els va parlar sobre la idea de fer-ne un calendari. Les fotos eren maques; l’InOut està ubicat en plena natura i les diferents estacions de l’any lluïen molt a les imatges… però en Pepe i en Paco van proposar anar una mica més enllà. Què tal si implicaven a altres fotògrafs de renom, un total de 12, per que cada un aportés la seva visió?

Doncs sí: aquell any els fotògrafs van ser, a més de Paco Elvira i Pepe Encinas: Colita, Joan Guerrero, Elisenda Pons, Manel ÚbedaJulio Carbó, Cristina Calderer, Pilar Aymerich, Jordi Cotrina, Consuelo Bautista i Roser Vilallonga… Uf!

El calendari s’ha anat repetint cada any des de aleshores. Altres grans fotògrafs que hi han participat són, per mencionar-ne alguns: Quim Roser, Agustí Carbonell, Sandra Balsells, Manel Esclusa, Núria Gras, Pedro Madueño, Emilio Morenatti, Núria Puentes, Jordi Belver, Salvador Sansuán, Marta Ramoneda

Podeu imaginar, ara, la meva sorpresa quan Pepe Encinas em va trucar  a principis d’any (primer m’havia deixat un comentari a una foto d’instagram per avisar-me!) per proposar-me participar en el calendari 2014. No m’ho podia creure. Què voleu que us digui, encara avui no m’ho puc creure. Ja he explicat en aquest blog l’admiració que sento per l’enyorat Paco Elvira, doncs bé: estava immers de ple en un projecte d’un any de durada amb ell! I amb en Pepe! I amb qui sap quins altres grans fotògrafs!

Tots els fotògrafs del calendari. D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Pepe Encinas, Toni Vegara, MªTeresa Bordes, Marta Tutusaus, Omitsu Issey, David Suñol, Lluis Torra, Paco Elvira, Marta Vall, Joan Víctor, Víctor Encinas i Cesc Camí. Foto: ©Pepe Encinas

Tots els fotògrafs del calendari. D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Pepe Encinas, Toni Vegara, Teresa Bordes, Marta Tutusaus, Omitsu Issey, David Suñol, Lluis Torra, Paco Elvira, Marta Vall, Joan Víctor, Víctor Encinas i Cesc Camí. Foto: ©Pepe Encinas

Paco Elvira finalment no hi ha pogut participar, com sabeu. Però hi és. I molt present. Tots el altres fotògrafs del calendari, junt amb la direcció i tot el personal de l’InOut, hem volgut dedicar-li a ell aquesta edició, com no podia ser d’altra manera. A més, una part dels beneficis de la venta del calendari (es poden aconseguir per només 10€ al mateix InOut) anirà destinada a la Associació Paco Elvira que, dirigida per la seva filla Andrea, vetllarà pel llegat del foto-periodista i en donarà difusió.

Pepe Encinas, Andrea Elvira i el treballador de l'InOut, Albert, a la presentació del calendari al Col.legi de Peiodistes de Catalunya

Pepe Encinas, Andrea Elvira i el treballador de l’InOut, Albert, a la presentació del calendari al Col·legi de Periodistes de Catalunya

També vull fer extensiu aquest homenatge a la seva memòria, molt modestament, mitjançant aquest “post”, fent allò que a ell li agradava fer de tant en tant des del seu propi blog: un concurs.

Home, salvant les distàncies, eh. “Memòria Selectiva” rep tantes visites en un mes com ell rebia, segurament, en una hora. Per tant la participació anirà en consonància. Em conformo amb que us animeu uns quants a participar i m’ajudeu a difondre una mica la iniciativa de l’InOut (per exemple compartint amb les vostres amistats a les xarxes socials). Al final, això és del que tracta tot plegat.

Podeu participar fins el 16 de desembre deixant un comentari al blog, a facebook, o a twitter (@davidsunyol). El premi és un exemplar del Calendari InOut 2014 que enviaré a casa del afortunat/afortunada.

La pregunta a respondre és la següent: Vaig fer 4 fotografies pel calendari (de les que se n’ha publicat una). Totes 4 fotografies comparteixen un secret amagat. Quin creieu que és aquest secret?

Calendari Solidari InOut 2014-3

Calendari Solidari InOut 2014-2

Calendari Solidari InOut 2014-1

Calendari Solidari InOut 2014-4

Faré un sorteig entre totes les persones que comentin i donaré a conèixer el guanyador o guanyadora el dia 19.

Gràcies a tots!

 

Esta entrada fue publicada en Actualidad, Fotografia, Sobre Fotos y Fotógrafos y etiquetada , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

22 respuestas a InOut. Calendari Solidari 2014

 1. Cesc Camí dijo:

  jejeeje, jo ja el tinc, però no està de més de fer-te un comentari. M’encanten les fotos….

  Cesc

 2. mònica dijo:

  Felicitats! Tot els projectes que ajuden a persones, en els temps que corren, han de ser potenciats i reconeguts!

 3. Joan Espluga dijo:

  Aquest projectes fa a la gent de coneixer una realitat moltes vegades amagada pero que al coneixela en fa ser mes persona.

 4. Jordi Lacasa dijo:

  Ho tinc clar….són besons !

  ;-)

 5. Efectivament els “protas” de les fotos s’assemblen molt!!!.
  Jo també conec el projecte. Cada any tot un grup d’amics hi celebrem el dinar de Nadal. Són encantadors!!! I no ens descuidem de comprar el calendari.
  Enhorabona per poder participar en el calendari.
  Una abraçada.
  Francesc.

 6. Laia dijo:

  Primer de tot dir-vos que em sembla genial el vostre p`rojecte i la feina que es dona a persones amb descapacitats .

  En les quatre fotografies es veu l’oposat, segurament pensant amb el InOut
  Dins i fora de la porta, davant i darrera el mostrador, davant i darrera l’espill i assegut i dret de la taula.

  Una abraçada
  Laia Rissech

 7. Pelut dijo:

  Molt bones fotos!! i genial iniciativa!!

  i m’ha costat molt entendre el comemntari del Jordi, pero .. es clar son bessons!!!!

  molt be!! bravo!!

 8. Joan Espluga dijo:

  Pues jo no m’en havia donat que eran bessons…anava a dir que el unic que tenan en comu aquestes fotus era que les havies fet tu…..crec que tambe tindria que valdre, ja que es veritat. Je je je..

  • davidsunyol dijo:

   No són bessons, Joan! El 18, quan digui el guanyador/a, explicaré què passa amb aquestes fotos. De tota manera, per participar al concurs només cal comentar o compartir a les xarxes socials, i tu has fet totes dues coses! Moltes gràcies!

 9. Janet Vilarroya dijo:

  En Joan m ha xivat que son bssons !!

 10. Iván dijo:

  Face to face…que la mateixa persona ens mostri les dues versions client-cambrer, et dóna una perspectiva singular d’una mirada quotidiana,
  Bona aquesta David, gratament sorprès.

 11. Dani Unsion dijo:

  No són bessons, cap d’ells. En totes les fotos surt el mateix treballador (Sergio, Yuri, Aurora,..) dues vegades, com si fossin treballadors i clients. In (dins) & Out (fora). Molt bona idea!

Aquí pots deixar el teu comentari / Aquí puedes dejar tu comentario