Emulant Gerald Waller: una foto ho explica tot.

A l’estiu Maria Rosa Vila va publicar al seu blog “Enfocant” aquesta fotografia de Gerald Waller d’un nen orfe austríac,  feta l’any 1946:

Orfe austriac amb sabates noves. Gerard Waller

 

La foto és fascinant per que, en la seva senzillesa, aconsegueix una cosa dificilíssima: tota sola explica la història sencera, sense esquerdes. Com Maria Rosa diu al seu blog, no cal cap peu de foto per entendre-la bé.

Dissabte passat vaig assistir a un taller sobre edició gràfica impartit per la pròpia Maria Rosa, i vam tornar a veure i comentar aquesta fotografia. Aleshores vaig pensar en una foto que havia fet unes setmanes abans i que em recordava, remotament si més no, a la de Gerald Waller.

 

IMG_8454

Surto perdent en totes les comparacions, és clar. La meva foto no té ni una mil·lèsima de la càrrega emocional que té la de Gerard Waller, a més jo estic a 40 metres de l’escena mentre que el Sr. Waller està a dos pams. I si això fos poc, a sobre, a la foto del 46 no hi ha cap dubte que les sabates noves són pel nen que hi surt, mentre que la meva (on s’interpreta que aquest nen fa anys i ha rebut un patinet) podria ser una gran mentida: aquest nen podria ser un convidat a la festa que ha portat el patinet de casa. Però, ei, deixeu-me que em faci il·lusions. La meva foto també explica una història sencera!

Com diria un amic: “Ya, ya, ya…”

 

Esta entrada fue publicada en Fotografia, Sobre Fotos y Fotógrafos y etiquetada , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Emulant Gerald Waller: una foto ho explica tot.

Aquí pots deixar el teu comentari / Aquí puedes dejar tu comentario