“Fotògraf magistral, professor exemplar”. Acte homenatge a Paco Elvira.

Els assistents a l'acte van poder comprar el llibre "Paco Elvira: Fotografia i Compromís"

Els assistents a l’acte van poder comprar el llibre “Paco Elvira: Fotografia i Compromís”

Avui fa una setmana que alguns fotògrafs, periodistes, amics, professors, estudiants i seguidors (en tenia a centenars a les xarxes socials)  van rendir homenatge a Paco Elvira a l’Aula Magna de la Universitat de Ciències de la Comunicació de Bellaterra.

Aquí teniu dos links a bones cròniques de l’acte. Una del foto-periodista i amic personal de Paco Elvira, Pepe Encinas: “Mai serà prou“, i l’altra a càrrec dels estudiants de la Universitat Autònoma de Bellaterra: “Inaugurat el plató Paco Elvira a Ciències de la Comunicació“.

L’acte va ser retransmès en directe i es va enregistrar. Aquí es pot veure íntegre.

Els senyors Josep Maria Català, degà de Ciències de la Comunicació a la UAB, i Ángel Rodríguez, director de Comunicació Audiovisual, Relacions Públiques i Publicitat, van obrir l’homenatge. A continuació  va ser el torn dels companys i amics de Paco Elvira, Pepe Encinas i Pepe Baeza:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Abans de la taula rodona, es va projectar el vídeo que van fer en honor a Paco Elvira els estudiants de Postgrau de fotografia documental i de reportatge d’IDEP, amb la intervenció del mateix Pepe Encinas i dels fotògrafs Quim Roser i Manel Úbeda. El vídeo de 8 minuts el podeu veure clicant aquest enllaç: “La ventana discreta. En memoria de Paco Elvira“.

A la taula rodona van participar els fotògrafs Tino Soriano, David Airob, Kim Manresa i Sandra Balcells, i la historiadora de fotografia Laura Tarré, moderats pel també fotògraf Eduard Bertran.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Tres càmeres i tres persones a realització, tot estudiants, van fer possible la retransmissió en directe de de l’acte. A més, altres estudiants cobrien l’homenatge amb càmeres fotogràfiques:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Finalment, Marta Civil, investigadora i secretaria tècnica de l’Institut de Comunicació de la UAB, i Andrea Elvira, filla de Paco Elvira, van concloure l’acte a l’Aula Magna. A continuació es va procedir a la descoberta de la placa commemorativa al Plató de Fotografia de la Universitat que des de aquest dia portarà el nom del foto-periodista.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Tots els presents que van voler, es van poder endur el llibre “Paco Elvira. Fotografia i Compromís”. Molt aviat es podrà aconseguir per un preu que voltarà els 12-14 euros als següents punts: la llibreria Kowasa al carrer Mallorca, 235,  a la Galería Valid Foto BCN al Carrer de Buenaventura Muñoz, 6; a la Galería Tagomago, al Carrer De Santa Teresa, 3; i a Barcelona Visions, al Carrer dels Banys Vells, 7. Totes les adreces de Barcelona.

Els fotografs Pepe Encinas, Tino Soriano, David Monfil, David Airob, Kim Manresa, Cristobal Castro i Eduard Bertrand ja tenen el seu. Jo també.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Bona setmana santa a tothom!

Esta entrada fue publicada en Actualidad, Fotografia, Sobre Fotos y Fotógrafos y etiquetada , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a “Fotògraf magistral, professor exemplar”. Acte homenatge a Paco Elvira.

  1. Pepe dijo:

    Felicitats David, per la crònica i per la feina que no es veu. Tu vas ser un dels puntals col·laborant en l’organització de l’acte, ajudant a Andrea, la filla de Paco, venent llibres i deixant constància gràfica de la jornada.

    • davidsunyol dijo:

      Per crònica la teva, Pepe, ja veus que jo ho he enllestit ràpid linkant al teu blog… Felicitats per la feina a tu i a la Andrea, jo només vaig fer 4 fotos i vendre llibres va ser molt divertit. Per mi és un honor participar i ho seguiré fent sempre que em deixeu i pugui ser útil. Una abraçada!

  2. Enhorabona i gràcies per tota aquesta feina. En Paco és encara un referent. Salutacions. Francesc Soldevila.

Aquí pots deixar el teu comentari / Aquí puedes dejar tu comentario