Jo jugant a escacs contra mi mentre m’ho miro. Tres autoretrats en un

Avui m’he afaitat la barba. No en duc mai de barba. Només l’any 2009 vaig portar-ne durant una època i quasi no hi ha fotos que ho testimoniïn.

Aquesta vegada, que només n’he portat durant un mes, tampoc n’hi ha de fotos… així que he pensat que em faria un autoretrat abans de treure-me-la. A més he cregut que podria ser divertit afaitar-me per parts. Deixaria el bigoti intacte (que no n’he dut mai) per fer-me un segon autoretrat.

I una cosa m’ha dut a una altra: I si em feia tots dos autoretrats en una sola foto? O encara millor, i si me’n feia tres? Una amb barba i bigoti, una altra amb bigoti i una tercera totalment afaitat.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Com s’ha fet?

Es posa la càmera sobre un trípode i el temporitzador de la mateixa a 10 segons per tenir temps de posar-se a lloc a cada foto. Es prepara l’escenari amb tot l’atrezzo que serà important no tocar, o tocar mínimament, durant tota la sessió.

Es fan les fotografies. En el meu cas, primer unes quantes amb la barba i el bigoti. Seguidament, m’afaito la barba, deixant el bigoti, i faig una segona serie col·locant-me en un lloc diferent de l’escena procurant que no interfereixi amb el lloc on m’he posat el primer cop. Després m’afaito el bigoti i torno a fotografiar-me vigilant, altre cop, on em poso.

Finalment, quan he acabat de fer totes les fotos, les importo a lightroom per editar-les i escullo diferents series de tres fotos que penso poden quedar bé per unir-les. Quan ja ho tinc, exporto a Photomatix (software que es pot instal·lar independentment o com a plugin de lightroom) que és el programa que faig servir per barrejar les diferents fotos. També es pot fer amb photoshop, és clar.

 

Esta entrada fue publicada en Fotografia y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Aquí pots deixar el teu comentari / Aquí puedes dejar tu comentario